Snapszli

A snapszlit magyar kártyával játszák. 2-4 játékosnak ajánlott ennél a játék tipusnál.

Ha csak két játékos játszik akkor a 7,8,9 lapokat ki kell venni a pakliból, így csak a tízesek, alsók, felsők, királyok és ászok vehetnek részt a játékban. Ez 20 lap összesen.

Minden lapnak ütő értéke van ász:11, X:10, K:4, Felső:3, alsó:2

A játékosok két részletben kapják meg a lapjaikat, összesen ötöt(3+2).A fennmaradó lapok talonba kerülnek.A talonnál a felső lapot felütik és a színe lesz az adu.Az adut a játék során ki is lehet cserélni, ha éppen mi következünk a hívásnál ugyanolyan színű alsóra.Ha valamelyik játékosnál egyszínű király és felső van akkor ezek béla összefüggést alkotnak.ennek a különböző színű értéke 20, de ha adu színben van akkor 40 pontot ér.Ezt be kell mondani azonnal amint a birtokló játékos következik.A játék lényege, hogy színre színt kell tenni vagy adut. Nem kötelező a felütés. 1 jutalompont jár annak, aki ütéseivel elsőnek gyűjti össze a 66 pontot. Ha eközben az ellenfél játékosa nem éri el a 33 pontot, akkor 2 jutalomkártyát, ha egyáltalán nem volt ütése akkor 3 plusz lapot kapunk.
Amíg a talon tart , az adut jelző lapot le lehet fordítani(takarni), ha valaki úgy gondolja, hogy el tudja érni további lap húzása nélkül a 66-ot( sok adu kártya vagy sok magas lap)

Játék közben míg a talon tart le lehet fordítani az adut jelző lapot,takarni lehet, ha valaki úgy érzi, hogy további lap húzása nélkül is el tudja érni a 66 pontot az ütéseivel (sok adu szín vagy nagy értékű lapok vannak a kezében).

Aki eléri a 66-ot az kész bemondással jelzi. Ha senki nem tudja elérni a 66-ot akkor az utolsó ütés nyer.